Hoppa till sidans innehåll

Tronskifte vid 2020 SM Wakeboard båt i Linköping!

13 SEP 2020 20:19
SM Wakeboard bakom båt har igår, 12 september, arrangerats i Brokind (Linköping) av Tullbodens Vattensportklubb i samarbete med Froggy Vattensport. Bilden: Open herrar prisutdelning - Se mängder av bilder via länk härunder!
  • Uppdaterad: 13 SEP 2020 20:19

Årets SM i Wakeboard bakom båt gick av stapeln på sjön Stora Rängen vid Vårdnäs Stiftsgård Hotell och Konferens som i sin tur är beläget ca 25 km söder om Linköping. Även om detta mästerskap avhölls vid en så kallad icke permanent föreningsanläggning blev det ett lyckat mästerskap trots det stundtals kraftiga regnet.

I klassen Open damer var det inga överraskningar och vann gjorde förhandstippade Matilda Söderberg från Tranås före arrangörsklubbens Johanna Hermansson.  

I klassen Open herrar var det dock desto mer spännande där framförallt finalomgången blev en riktig nagelbitare. Regerande mästaren och förhandsfavoriten, Johan Wikström, levererade en fin serie av avancerade manövrar i finalen men i år räckte hans åkning ”bara” till en silvermedalj. Efter stabil och förtroendeingivande åkning under hela dagen samt med ett härligt klipp i finalomgången var så tronskiftet ett faktum. Den f.d. stor-åkaren som inte tävlat på över 10 år, Andreas Johansson, är en mycket värdig SM-vinnare och riktigt, riktigt kul att se honom tillbaka i sporten igen! Likaså ska bronsmedaljören Adam Linders ha en eloge för sin fina åkning och precis som Andreas var Adams come-back i SM sammanhang en härlig vitamininjektion för både detta SM och för kommande tävlingar och mästerskap. Stort Grattis till samtliga SM-medaljörer!

I tillägg till de officiella SM-medaljerna delade Froggy Vattensport ut specifika utmärkelser för bland annat mästerskapets bästa trick och mästerskapets bästa stil. Pokalen för ”Best Trick” vanns av Andreas Johansson och priset för ”Best Style” tilldelades Adam Linders. Stort Grattis!

  • Finalresultaten för Open damer och Open herrar finns att tillgå HÄR
  • Se inte mindre än 40+ bilder från de olika prisutdelningarna samt flertalet andra härliga bilder från gårdagens SM tagna av undertecknad HÄR

Avslutningsvis vill jag på vägnarna av SVWF tacka både arrangörsföreningen Tullbodens Vattensportklubb samt Froggy Vattensport för ett mycket väl genomfört Svenskt Mästerskap. Likaså ett extra stort tack till Christer Hermansson, Rickard Wänqvist, Anders & Rasmus Olofsson samt hela arrangörsstaben och domarpanelen inklusive överdomare Karl-Hugo Hermansson för ett mycket väl uträttat arbete i förbindelse med detta SM.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link