Hoppa till sidans innehåll

Två nya svenska slalomrekord i Karlstad!

26 JUL 2020 10:25
Fantastiska resultat, mängder av nya personbästa noteringar samt två nya svenska rekord - vilken kanontävling! Bilden: Jakob Bogne mottar Per-Åke Kjellberg Memorial Vandringspris av f.d. förbundsläkaren K-G Gravander. Se 30 bilder via länk härunder!
  • Skapad: 26 JUL 2020 10:25

Malibu 3-round slalom i Karlstad blev verkligen den succé som vi alla längtat efter under dessa turbulenta tider som kantats av en rad inställda tävlingar. Under tre dagar, 23 – 25 juli, har tävlingen Malibu 3-round slalom traditionsenligt arrangerats av Karlstads Vattenskidklubb på föreningens perfekta lilla sjö Örsholmstjärn som är belägen just i utkanten av Karlstad.

Höjdpunkterna i Karlstad var många men naturligtvis var de svenska rekorden av Natasha Anderberg för klassen damer 45+ och av Morgan Söderberg i klassen herrar 65+ något alldeles extra. Natasha utraderade Ann Lahti-Bontés 4 år gamla rekord med ett kanonfint resultat av 0,50/55/12,00. Morgan putsade Bosse Lindéns slalomrekord med en boj och det nya rekordet i äldsta herrklassen lyder nu på 3,00/52/11,25. Stort Grattis till både Natasha och Morgan!

Såsom brukligt i Karlstad rådde det i stort sett helt perfekta tävlingsförhållanden under merparten av de tre tävlingsdagarna. Såsom vi också är vana vid under denna årliga och otroligt populära tävling presterades det även i år en rad olika personbästa resultat. Det är en omöjlighet att omnämna dem alla men självklart är bröderna Charlie och Elliot Westlunds resultat av 4,50/58/11,25 i U-17 klassen för Charlie och 4,00/55/12,00 i U-14 klassen för Elliot starka formbesked. Likaså imponerade och vann Tim Törnquist, VSK Svanen, klassen U-21 med ett nytt personbästa och kanonresultat av 4,00/58/10,75. Även silvermedaljören i denna klass, Karl Waldefeldt, Vänersborgs VSK, förbättrade sitt eget personbästa med en boj.

Precis som i Bollebygd för tre veckor sedan levererade återigen Sveriges idag främste slalomåkare, Jakob Bogne, en formidabel serie av resultat. Jakobs stabila och bländande åkning genererade naturligtvis en vinst i open klassen, ett imponerande toppresultat av 3,00/58/10,25 och igenom 10,75-meters kortningen i två av de tre tävlingsomgångarna. Jakob har nu vid de två senaste tävlingarna åkt igenom 10,75-meters kortningen 4 av 6 åk. Beundransvärt och respektingivande är passande beskrivning för den skicklighet Jakob besitter på sin slalomskida. Även silvermedaljören i denna klass, Lasse Lindén, väckte beundran med ett internationellt slagkraftigt resultat av 4,00/58/10,75.

Damernas open klass vanns av hemmaåkaren Sandra Gustafsson med ett fint och förtroendeingivande bästa resultat av 3,50/55/12,00 före Linnéa Cederquist från Nyköping.

I förbindelse med denna tävling premierades även den manliga eller kvinnliga deltagare i open klassen som presterade ett bästa resultat, sett till motsvarande kombinationspoäng, en inteckning i Per-Åke Kjellberg Memorial Vandringspris. Detta pris har tilldelats vinnare av olika tävlingar arrangerade av Karlstads Vattenskidklubb sedan 1968 dock med uppehåll under vissa perioder. Stort grattis till Jakob Bogne som nu får sitt namn på denna klenod som tidigare bland annat tilldelats f.d. landslags-åkaren Åke Ånesjö och vår f.d. förbundsordförande, Börje Broström.

 

  • Se 30 bilder tagna av undertecknad på plats i Karlstad igår (2020-07-25) HÄR

  • Samtliga resultat från 2020 Malibu 3-round slalom finns tillgängliga HÄR

 

På vägnarna av SVWF vill jag som Sportchef varmt tacka Karlstads Vattenskidklubb och hela arrangörsstaben med bland andra föreningsordförande Eric Lithner i spetsen för en mycket väl genomförd tävling. Likaså ska hela domarpanelen inklusive överdomare Jan Bogne ha en eloge för sitt väl uträttade arbete under 3 dagar i Karlstad. Värt att slutligen notera är att vår landslagsatlet, Felix Blomqvist, som temporärt är skadad var på plats för att axla delar av båtkörningen vilket han så gjorde med bravur.  

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link