Hoppa till sidans innehåll

U-21 EM Guld till Jakob i Ukraina!

06 AUG 2019 13:30
Jakob Bogne (bilden) vann i lördags sitt andra raka U-21 EM guld och efter 5 fartfyllda dagar i Dnipro, Ukraina är nu hela U-21 laget åter hemma på svensk mark.
  • Skapad: 06 AUG 2019 13:30

Vi kan med stor stolthet blicka tillbaka på detta mästerskap som ett mycket lyckad sådant med mängder av bra prestationer, en rad personliga rekord och som kronan på verket ett skimrande EM-guld i slalom! Magnifike Jakob Bogne reste till Ukraina som titelförsvarare av det U-21 EM-guld han vann i Frankrike förra året och reste hem efter att framgångsrikt försvarat sin titel. Enastående!
Jakob har nu fem vunna U-21 EM-medaljer i slalom vid fem raka och olika U-21 Europamästerskap (2015, 2016, 2017, 2018 och 2019) varav medaljerna från de två sista mästerskapen är av ädlaste valör. Stort Grattis Jakob – Helt enkelt en bragd av stora mått!

I slalom blev det dessutom ytterligare två topplaceringar i tillägg till Jakobs guld. Tim Törnquist och Charlie Westlund placerade sig på 6:e respektive 7:e plats. Felix och Alexander Blomqvist samt Noa Johansson såg till att Sveriges samtliga representanter slutade på topp-15 placeringar i den tuffa konkurrensen, bara några snöpliga få bojar från final.

I hoppdisciplinen hade Sverige två finalister på startbryggan, Felix och Tim. Det beslutades att herrarnas final skulle avgöras på ett ovanligt sätt då åkarna bara tilldelades två hopp, en erfarenhet grabbarna tar med sig precis som sina fina 5:e respektive 8:e platser. Tim passade i finalen på att sätta ett nytt prydligt personbästa med finfina 53,3 meter medans Felix starka comeback efter knäoperationen i maj är väl värd en applåd.

I trick stod Charlie som ensam representant från Sverige och passade på att slå personligt rekord med 3470p. Väl värt att omnämna är att Charlie förbättrade sina egna personbästa resultat i samtliga grenar vid detta, hans första, U-21 mästerskap! Oerhört starkt!

Sverige placerade sig på en hedersam 8:e plats i lagtävlingen och var som enda land utöver stornationerna Ukraina och Frankrike det land som fick höra sin nationalsång spelas under prisutdelningen.

Vi tackar nu Jakob och Felix för lång och trogen tjänst i U-21 landslaget och önskar stort Lycka Till när det nu är dags att med full fokus utmana världseliten i Open klassen!

Se alla U-21 EM-resultat HÄR.

Johan & Micke
Johan Thyr och Michael Kjellander
SVWF Förbundskaptener U-21 & Open

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link