Hoppa till sidans innehåll

Välbesökt och lyckad vinterkonferens i Halmstad!

25 NOV 2019 10:49
Under den gångna helgen arrangerade SVWF konferensen, Hur får vi hjulen att snurra - från Gräsrötter till Svenska Mästerskapen hos vårt kanslikontor på Slottsmöllan i Halmstad. Fler bilder via länk härunder.
  • Skapad: 25 NOV 2019 10:49

Med ca 47 deltagare som i sin tur representerade 23 av våra föreningar blev det två mycket produktiva och intressanta dagar. Syftet med denna konferens var att involvera samt inkludera hela vår organisation i de presentationer, diskussioner och grupparbeten som ska komma att leda oss framåt med svar, input och feed-back på frågor som, Vart ska vi? Hur kommer vi dit? och Vad är skillnaden som gör skillnaden?

Konferensen inleddes i lördags med att vår Ordförande, Tobias Aderum, bland annat presenterade trender för olika nyckeltal i vår organisation, tolkningarna och resultaten från vår enkätundersökning samt information om styrdokumentet Strategi 2025 som är framtagen av RF och som är hela idrotts-Sveriges karta för hur vi bland annat ska erbjuda attraktivt idrottande i samtliga av våra föreningar, både för både unga, vuxna och äldre med olika bakgrund och livssituation.

Ordförande Aderum presenterade också de krav från RF som kommer att gälla från och med den 1 juni 2021 där vi och samtliga av RFs specialidrottsförbunds styrelser och valberedningar ska bestå av både män och kvinnor och där ettdera könet ska vara representerat med minst 40 procent.

Information om RFs nya ekonomiska fördelning som börjar gälla från årsskiftet presenterades. Den nya fördelningen är i grund och botten mycket positiv för SVWF som under perioden 2014–2019 succesivt men i mindre omfattning fått ökade medel från RF. Inför 2-årsperioden 2020–2021 skjuter dock detta stöd kraftigt i höjden med en ökning på över 40% för 2020 sett till innevarade verksamhetsår.

Deltagarna fick också presenterat för sig den till RF av SVWF inlämnade och godkända förbundsutvecklingsplanen och det hittills gjorda samt det kontinuerliga och spännande arbete som leds av Sandra Gustavsson och som pågår med att utveckla vår utbildningsportal, SVWF Academy.

SVWF styrelsemedlem Sandra Gustavsson presenterade även information om vårt viktiga projekt inom området jämställdhet som blivit beviljat med ett ekonomiskt stöd av RF om SEK 400,000. Projektet ska bland annat ha fokus på utbildning och kunskapsspridning på förbundsnivå samt ligga till grund för uppdatering av styrande dokument samt för vårt långsiktiga jämställdhetsarbete.

Innan lördagens lunch hann också församlingen med att få information om vår nya tävlingshandbok samt det arbete som hittills gjorts i det marknadsföringsprojekt som sjösattes i september då Rickard Nilsson kontrakterades för att utveckla SVWFs arbetssätt kring marknadsföring och samarbetspartners. Rickards uppdrag är att ta fram sponsorpaket, material, rapporter, mallar och förslag som stödjer hur förbundet ska arbeta med marknadsföring framöver. Hans presentation inkluderade det arbete som hittills gjorts, SVWFs marknadsmässiga nuläge och den spännande resa vi är på väg att inleda.

Efter lunch gavs våra tre discipliner så kallad ”egen tid” för att i större detalj diskutera och behandla disciplinspecifika ärenden, tankar och framtidsvisioner.

Innan den gemensamma middagen hann vi även med att avsluta den fullspäckade dagen med en mycket uppskattad och fartfylld intern gokarttävling som i stor stil vanns av landslags-åkaren i barfota, Simon Williamsson.  

Gårdagens konferensdag genomsyrades av engagerande grupparbeten där många idéer om hur vår framtida aktivitet ska bedrivas diskuterades och dokumenterades. Söndagens konferensschema inkluderade även en presentation om hur vi med ord kan/ska precisera vad som för vår verksamhet identifierar goda utvecklingsmiljöer. Ordföranden i valberedningen, Elsie Antonsson, informerade även om det viktiga arbete som görs i vår valberedning.

Som avslutning vill jag varmt tacka samtliga konferensdeltagare och föreläsare för två otroligt inspirerande dagar. Ett extra stort tack till vår Generalsekreterare, Pia Hägg, som hållit i alla trådar vad beträffar planeringen av denna vällyckade konferens.

Se fler bilder från helgen tagna av undertecknad HÄR

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link