Hoppa till sidans innehåll

Vinnarna korade i Swedish Wake Film Tour!

07 SEP 2020 08:40
I lördags kväll, direkt efter finalåken på SM, samlades kärnan av Sveriges organiserade wakeboardfamilj på restaurang Bra Hak Burgers i Västerås där vinnarna i Swedish Wake Film Tour presenterades. Bilden: Vinnarna i kategorin Kort.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2020 08:40

Gala-kvällen inleddes med att samtliga inkomna filmbidrag presenterades i en strid ström under stora applåder medans alla minglade och avnjöt restaurangens specialitet, hamburgare. Senare under kvällen var det så dags för de två projektledarna att presentera vinnarna i de olika kategorierna som även tilldelades ekonomiska bidrag av varierande belopp.

Först ut var kategorien Shootout där filmen Matilda 1 av Matilda Söderberg vann före Albin Shoot Out av/med Albin Randow och med Albin Bergeneks bidrag på tredje plats.

I kategorin Kort vann bidraget Wakefilm Master av/med Sebastian Framdahl och Theodor Örjes före bidragen Albin & Sandro hoppar av/med Sandro Santos Brlenic och Albin Randow och filmen Double up av Matilda Söderberg och Nike Bölja Strandlund.

I den tunga kategorin Lång segrade Nick Lovatos bidrag Life of Motion före bidraget Wakebreak 2020 Kan bli en tradition och med filmen One Off Melanie Och Sebbe med Melanie Staaf och Sebastian Framdahl.

Stort Grattis till samtliga vinnare!

Alla filmer och bidrag finns naturligtvis att tillgå och ladda ner på YouTube genom att klicka HÄR.

Swedish Wake Film Tour är ett av Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet finansierat projekt som har drivits av de båda projektledarna Jimmy Palm och Nicolai Perdrup. Projektet föddes då många av säsongens tävlingar kom att ställas in på grund av den rådande pandemisituationen.

För att fortsätta motivera samtliga av alla våra wakeboardåkare, oavsett nivå, till fortsatt goda prestationer samt stegrande utveckling på vattnet växte formerna för projektet fram där kreativiteten skulle få flöda i skapandet av konst i form av film.

En av grundpelarna var att genom filmen berätta historien om wakeboard. En annan drivkraft för att sjösätta detta projekt, som är riktat till alla wakeboardåkare på alla nivåer, var att det kanske inte är den bästa åkaren eller den som gör det bästa tricket som kommer att göra den bästa filmen men att den film som på bästa vis förmedlar glädje och kärlek till sporten är den sanna vinnaren.

Tre oberoende domare har granskat alla inkomna bidrag i de tre olika och förutbestämda tävlingskategorierna som var följande.

Kategori Lång: minst 5 minuter men maximalt 10 minuter
- Kriterier som ska uppfyllas: sporten wakeboard, lär känna mig/oss, förberedelse fysiskt och mentalt, glädje, motgång och framgång  
- Inkludering av genusperspektiv, jämställdhet och nybörjare
- Filmen ska även ha en trailer på max 30 sek och ett namn
- Antal åkare: Obegränsat
 
Kategori Kort: minst 1 minut men maximalt 3 minuter
- Kriterier: sporten Wakeboard, vänskap och glädje
- Filmen ska även ha en trailer på max 20 sekunder
- Antal åkare: max 2
 
Kategori Shootout: maxlängd 60 sekunder
- Kriterier: sporten wakeboard, action och flow
- Antal åkare max 1

På vägnarna av SVWF vill jag återigen framföra ett stort grattis till vinnarna i de olika kategorierna samt tacka alla som skickat in fantastiska bidrag som producerats runt om i Sverige denna viruskantade sommar. Stort tack också till de båda projektledarna för ett bra utfört arbete som kulminerade i en trevlig och välorganiserad presentation och prisutdelning.

Samtliga bilder tagna av undertecknad.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link