Hoppa till sidans innehåll

Wakeboard SM på SM-veckan i Malmö!

28 JUN 2019 08:53
Igår genomfördes samtliga tävlings åk vid SM i Wakeboard bakom kabel, Features Only, under SM-veckan i Malmö där både herr- och damfinalerna i open-klassen direktsändes på SVT! Dessa SM-titlar vanns av Melanie Staaf och Albin Randow (bilden).
  • Skapad: 28 JUN 2019 08:53

I damernas open-final sgrade unga RIG-eleven och landslags åkaren Melanie Staaf som för övrigt även vann i Borås 2017 då wakeboard bakom kabel arrangerades under SM-veckan senast. Elin Ferm levererade stabil åkning hela dagen för vilket hon premierades med ett SM-silver före Eira Jansson som slutade 3:a.

Herrarnas open-final vanns i stor stil av förhandsfavoriten Albin Randow som visade upp en bred och imponerande repertoar av diverse manövrar under hela dagen. SM-silvret togs om hand av duktige, Carl Neidert från Halmstad med Albins yngre bror Hugo Randow på 3:e plats.

Naturligtvis avhölls det icke TV-sända finaler i ett flertal klasser där bland annat Hugo Randow vann Jr. Men klassen före Kevin Jönsson och Matilda Parup tog hand om SM-guldet i klassen Jr. Ladies. Elsa Öhrn och Sebastian Framdahl korades till Svenska Mästare i klasserna Girls respektive Boys.

Tävlingsarrangören Malmö Wakeboardklubb med bland andra SVWF Wakeboardkommittee medlem Hening Jorlén i spetsen gjorde både innan och under tävlingsdagen igår ett formidabelt arbete. Naturligtvis blev även TV-sändningen just så bra som alla hade hoppats, fylld med läcker och spännande åkning ackompanjerad av informativ och saklig information av vår duktige expertkommentator, Magnus Dahlström. Magnus som för övrigt även var med och tävlade och vann tidigare på dagen ett SM-silver i Masters Men klassen. 

Med gårdagens TV-final och med över 100 minuter av wakeboard bakom kabel på SVT-play kan jag bara konstatera att SVWFs och Malmö Wakeboardklubbs inkludering under årets SM-vecka blev en succé. Den absolut viktigaste framgångsfaktorn var naturligtvis våra fantastiska atleter som presterade topp-resultat på vattnet. Även om nu själva mästerskapet är avslutat fortsätter wake-festen i Malmö idag med gratis prova på aktiviteter för alla som är intresserade!

  • För Dig som missade den direktsända wakeboardfinalen går det naturligtvis bra att se den nu på SVT Play och Du kommer enkelt dit genom att klicka HÄR 
  • Samtliga SM-resultat finns tillgängliga HÄR

Halmstad har utsetts till värd för SM-veckan sommaren 2020 och SVWF har redan erhållit ett preliminärt besked från Riksidrottsförbundet att Wakeboard bakom kabel, för tredje gången, kommer att inkluderas i detta prestigefyllda evenemang. Med gårdagens fantastiska upplevelse i Malmö önskar jag på vägnarna av SVWF och Halmstad Wakeboardklubb alla hjärtligt välkomna till anläggningen i Grötvik (Halmstad) om cirka 12 månader.

Samtliga av bilderna är tagna av undertecknad i Malmö igår.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 


Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link