Hoppa till sidans innehåll

Kul på Vatten i Skolan!


Rörelsesatsning i skolan

SVWF har av Riksidrottsförbundet erhållit både förtroende och ekonomiska medel att med hjälp av utvalda föreningar, samordnare i RF-SISU distrikten och skolor genomföra projektet Kul På Vatten i Skolan!

Rörelsesatsning i skolan är ett regeringsuppdrag som inleddes 2018 med syftet att ge de minst aktiva barnen, framför allt från idrottssvaga områden, möjlighet till mer idrott och rörelse under och efter skoldagen. Satsningen handlar också om att bygga broar mellan skolan och oss i idrottsrörelsen.

För skolor

Börja åka vattenskidor och wakeboard

Hur är det egentligen att åka vattenskidor och wakeboard? Vad kan man förvänta sig när man kommer till föreningen, och hur gör man för att lyckas komma upp på vattnet från början? Följ med Meja och Edward som berättar om köttbulle-tekniken, de olika åksätten och kompisarna på klubben.

I klippet får vi se dem testa de olika disciplinerna och grenarna slalom; som slalom på snö, fast man åker på vattnet. Trick; när man samlar poäng genom att göra olika utmanande trick som att stå på ett ben. Wakeboard; som snowboard fast på vattnet istället för snö, där man får göra olika hopp och volter.

Material:

Kul på vattnet i skolan hittar ni information om vilka föreningar som tagit del av startpaketet för skolsamverkan. Har man väl kommit upp på vattnet är vattenskidor och wakeboard det roligaste som finns, men vägen dit kan ofta vara utmanande och ibland lite läskig som vi alla vet. Startpaketets innehåll ska säkerställa att alla får så roligt som möjligt på vattnet och känner sig bekväma att åka.

Startpaketet garanterar att det på föreningen finns följande material i omfattning för en hel skolklass:

  • kortärmade och långärmade våtdräkter
  • hjälmar
  • handskar
  • flytväst
  • nybörjarbrädor eller skidor

Följande SVWF-föreningar är med i rörelsesatsningen:

För att starta upp samarbete kontakta er skolsamordnare hos RF-SISU så förmedlar de kontakten. Samtliga föreningar har material för att kunna arrangera prova-på tillfällen för skolklasser åk F-6.

Fagersta VSK (Fagersta, RF-SISU Västmanland)

Halmstad WK (Halmstad, RF-SISU Halland)

Käglorna VSK (Örnsköldsvik, RF-SISU Västernorrland)

Matfors VSK (Sundsvall, RF-SISU Västernorrland)

Nora VSK (Nora/ Örebro, RF-SISU Örebro)

Nyköpings VSK (Nyköping, RF-SISU Sörmland)

Eskilstuna VSK (Eskilstuna, RF-SISU Sörmland)

Råå VSK (Helsingborg, RF-SISU Skåne)

Silverköparens VSK (Sala, RF-SISU Västmanland)

VSK Svanen (Strömsnäsbruk, RF-SISU Småland)

Vänersborgs VSK (Vänersborg, RF-SISU Västragötaland)

Börja åka vattenskidor och wakeboard!

För förening

STARTPAKETET

Genom startpaketet kommer föreningen att kunna sänka tröskeln så fler kan prova på vår sport. Genom att direkt rikta sig till skolklass med möjlighet att använda materialet i startpaketet spelar socioekonomiska faktorer inte in i möjligheten att lära sig åka på vatten. Dessutom når vi naturligt ut till en större bredd oavsett kön. Prioriterade artiklar är hjälmar, flytvästar och våtdräkter i olika storlekar och för olika vikt och väder. En större tonvikt ska läggas vid de mindre storlekarna. Detta för att kunna tillgodose att yngre barn har material som är säkert och bekvämt då projektet primärt riktar sig mot skolelever i klasserna F-6. Möjlighet att köpa in nybörjarskidor, nybörjarwakeboard, linor och handskar existerar enligt överenskommelse med SVWF.

PROCESS

Föreningen har uppdraget att inventera och sammanställa sitt behov av ny utrustning att införskaffas för att kunna ta emot skolelever och skolklasser. Föreningen tar kontakt med valfri leverantör och erhåller en offert att godkännas av SVWF innan beställning. Beställningar i linje med ovan beskrivet startpaket och upp till 20,000 kronor kommer att beviljas.

FÖRPLIKTELSER

Under 12 månader från och med den dagen föreningen erhåller leverans av startpaketet förbinder sig föreningen att samarbeta med både SVWF, samordnare i relevant RF-SISU distrikt och berörda skolor samt genomföra minst 4 (fyra) på förhand planerade aktivitetstillfällen. Med aktivitetstillfälle menas ledar- och tränarledd Prova-På aktivitet på vattnet inom disciplinen wakeboard och/eller disciplinen vattenskidor för målgruppen. Efter avslutad 12-månaders period tillfaller utrustningen föreningen. Föreningen äger även rätten att bruka utrustningen under ordinarie aktivitet under denna 12-månaders period dock med förståelsen att trasig utrustning ersätts på föreningens bekostnad. Detta så aktivitetstillfällen i samarbete med skolan kan genomförs enligt plan.

Uppdaterad: 18 AUG 2022 16:08 Skribent: Alice Andersson
E-post: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link